Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Wolvega

Zoekt u specifiek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Wolvega? Via deze website bekijk je aanvullende details. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Eveneens gaan we verder in op de beschikbare maaltijdopties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdvoorzieningen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Dit eten is geschikt voor iedereen en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar de meestgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsWolvega
Postcode8471
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-wolvega

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Wolvega?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smaakvolle kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het wordt steeds populairder. Kies bijvoorbeeld voor: Kaaskroketjes of Vegetarische balletjes in satésaus, bami goreng. Hierna lees je informatie over heel uiteenlopende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De producten zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan leefstijlen als gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, en koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: Werk, hobbies en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken zit er dan soms gewoon niet in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Wolvega

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Wolvega dan heb je eigenlijk drie opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk soort gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, tarieven, bewaaradviezen en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaal elke 2 weken aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. De oplossing op het moment dat u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-wolvega

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema check je een opsomming van landelijke leveranciers van tafeltje dekje in Wolvega. Per organisatie doorzoek je eenvoudig praktische info zoals het huidige assortiment en de prijzen. Klik op een maaltijdservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale leveranciers van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna vind je een database met kleinschalige bezorgservices. Voorbeelden zijn stichtingen, cateraars, zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties. Elders op deze website vind je ook aanbieders in Vegelinsoord, Nieuwebrug en Oudehaske.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
SPAR van ZwolStreek 1318463 NGRotsterhaule
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Meriant MaaltijdservicePostbus 2168470 AEWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Database met kleinschalige aanbieders van opwarmmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Wolvega bezorgen

Kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook verzorgingslocaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls werken ze samen met professionele bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Wolvega. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kun je in contact komen met leveranciers voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kinderen kunnen een lekkere en gezonde maaltijd nuttigen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ervaar het gemak: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Wolvega in Nederland aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos staat vaak meer info over de exacte voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Ten derde heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt typische Hollandse recepten, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Gebakken krieltjes of Gehaktballetjes in uienjus.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst het gerecht ongeveer 20 minuten op 110 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 4 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Wolvega (al voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Wolvega?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke service werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,85. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (om en nabij de €5,95. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je ook een voor- en nagerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,25) en toetje (vanaf €1,30).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Wolvega. Onder andere professionele keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Weststellingwerf?
Aan de hand van www.weststellingwerf.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Verder zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Er wordt hierbij gekeken naar uw vermogen en inkomen.