Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Zandhuizen

Oriënteert u zich op (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Zandhuizen? Hieronder vind je een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer leggen we alles uit over de aanwezige gerechten opties. Je kunt natuurlijk ook direct voorzieningen vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Dit eten is geschikt voor iedereen en het assortiment is gigantische groot. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar de vragensectie (FAQ). Wil je vandaag nog bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsZandhuizen
Postcode8389
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-zandhuizen

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Zandhuizen?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Rookworst met stamppot boerenkool en Groenteschotel. In onderstaande tekst benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Oudere mensen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Aan de hand van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze maaltijden zijn erg voedzaam, zijn niet zo zout en vet en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden is gezond eten cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de werking van hersenen te stimuleren. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan leefstijlen als zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, en natriumarm, vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Families: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan soms even teveel gevraagd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: Studie, de fitness en andere bezigheden: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Zandhuizen

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Zandhuizen dan bestaan er drie keuzemogelijkheden: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Iedere maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. Let goed op de verschillen in assortiment, tarieven, versheid en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Een uitkomst als u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-zandhuizen

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het schema hieronder vind je een weergave van landelijke organisaties voor tafeltje dekje in Zandhuizen. Per bedrijf verstrekken we relevante zaken zoals aanbod en de tarieven. Klik op de button van een instantie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale aanbieders van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hierna bieden we een verzameling lokaal georiënteerde bedrijven. Dat kunnen o.a. zijn: supermarkten, slagerijen, stichtingen, cateraars, zorginstellingen. Op deze website vind je ook leveranciers in Doldersum, Oosterstreek en Nijensleek.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
SPAR HofGelderingen 128341 PXSteenwijkerwold
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Overzicht met lokaal georiënteerde organisaties van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Zandhuizen bezorgen

Kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In het gedeelte hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren en fabrieken kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er klanten over de vloer komen. In dit soort situaties wil je graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorggroepen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter is dit contractueel geregeld met professionele bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Zandhuizen. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Zandhuizen in de regel aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, zoutbeperkt, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving staat vaak meer info over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst zijn er de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, verse seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Onder andere Kruudmoes met gortepap & Vegetarische goulash, Doperwten, Witte rijst.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 – 40 minuten op 125 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Zandhuizen (opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Zandhuizen?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft effect op de kosten. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,70. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €5,75. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,55) en/of een toetje na (vanaf €1,40).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Zandhuizen. Het gaat hier om grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Als laatste is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Weststellingwerf?
Via de uitleg op www.weststellingwerf.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast heb je soms ook recht op zorg via de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.