Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Enter

Wilt u graag verse maaltijden aan huis voor ouderen in Enter? Via deze website lees je alle belangrijke aspecten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Tevens behandelen we ook de diverse maaltijdopties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Wil je nog meer weten? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioOverijssel
GemeenteWierden
PlaatsEnter
Postcode7468
Website gemeentewww.wierden.nl
maaltijden-aan-huis-enter

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk interessante aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Enter?

Ben jij geen goede kok? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een smakelijke kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Kies bijvoorbeeld voor: Appelcompote met vanille en Macaroni met ham, kaas en tomatensaus. In het gedeelte hierna lees je informatie over diverse groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen in Nederland laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze etenswaren zijn tegenwoordig erg gezond, zijn niet zo zout en vet en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden zijn voedzame gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om gewicht te verliezen. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Denk bijvoorbeeld aanlactosevrij, zoutarm, gemalen, eiwitrijk, en koolhydraatarm, natriumarm, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. In korte tijd een maaltijd bereiden is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Alleenstaanden: Werk, school, de sportschool en andere bezigheden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken is vaak geen optie. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Enter

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Enter dan bestaan er drie keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke maaltijdvorm heeft weer zijn eigen kenmerken. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, onkosten, houdbaarheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Doorgaans elke week 1 keer bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Erg handig in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-enter

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

Hierna vind je een overzicht met erkende keukens voor tafeltje dekje in Enter. Per bezorgservice check je relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en een prijsindicatie. Druk op de button van een instantie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bedrijven van magnetronmaaltijden

In het schema hierna check je een opsomming van lokale organisaties. Voorbeelden zijn slagerijen, stichtingen, cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Op deze website vind je ook organisaties in Holten, Zuna en Nijverdal.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ZorgAccentG.J. Beltmanstraat 27468 BMEnter
Herfstzon – Lekker Ett’n!Javastraat 27471 RGGoor
BuurtzorgGrotestraat 47475 AXMarkelo
Maaltijd service Hof van TwenteGrotestraat 647471 BRGoor
Keurslager RoetgeringDorpsstraat 1327468 CREnter
Carint ReggelandWijnand Zeeuwstraat 26-1057462 DERijssen
Carint ReggelandDe Stoevelaar 17471 ABGoor
Keurslagerij BeverdamHogepad 17462 TARijssen
BuurtzorgHengevelderstraat 34 A7471 CHGoor
De Bolle MaaltijdserviceVonderweg 17 A7468 DCEnter
Opsomming met gemeentelijke bezorgservices van bezorgmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Enter bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal werken ze samen met grote organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Enter. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het toedienen van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kinderen kunnen zodoende een lekkere en gezonde maaltijd nemen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Profiteer van het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Enter normaliter aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je informatie over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Als eerste hebben we de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En natuurlijk heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Bijv. Bami goreng speciaal, kip in satésaus & Groentemix, kormasaus, basmatirijst.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit kan in ongeveer 25 – 40 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 10 minuten op 550 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Enter (al voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Enter?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke service heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,50. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €6,10. Voor een warme levering (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,70) en desserts (vanaf €1,25).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Enter. Het betreft speciaal ingerichte keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ook zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgverleners en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Wierden?
Op de website www.wierden.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.