Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Wierden

Op zoek naar leveranciers van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Wierden? Via onze site tref je relevante info. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Ook bespreken we de verschillende type maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De gerechten zijn erg voedzaam en je warmt ze eenvoudig en snel op. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioOverijssel
GemeenteWierden
PlaatsWierden
Postcode7642
Website gemeentewww.wierden.nl
maaltijden-aan-huis-wierden

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Wierden?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Kip naar oma’s recept, gebakken aardappelen of Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do. In de volgende paragraaf bekijk je heel uiteenlopende groepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Ouderen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De gerechten zitten vol groenten, bevatten weinig e-nummers of zout en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor ouderen is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om gewicht te verliezen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, gemalen, glutenvrij, zoutarm, en natriumarm, diabetes, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Daardoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. Even tussendoor koken is dan soms even teveel gevraagd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Jongvolwassenen: Werk, de fitness en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Wierden

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Wierden dan zijn er in feite drie keuzemogelijkheden: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type heeft weer zijn eigen kenmerken. Hieronder lees je meer over aantal maaltijden, prijzen, houdbaarheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Meestal wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeker praktisch in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-wierden

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hierna vind je een verzameling landelijke bedrijven voor tafeltje dekje in Wierden. Per instantie bieden we praktische info zoals het huidige assortiment en een prijsindicatie. Tik op de button van een bedrijf voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instanties van magnetronmaaltijden

In onderstaand schema tref je een database met plaatselijke bedrijven. Dat zijn bijv. cateraars, supermarkten, slagerijen, zorginstellingen, stichtingen. Op deze website vind je ook aanbieders in Dinkelland, Borne en Oldenzaal.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ZorgAccentRijssensestraat 77642 CVWierden
EeshofEeshoflaan 217651 LZTubbergen
BuurtzorgOotmarsumseweg 1517665 RXAlbergen
ZorgAccentDe Eendracht 23-257651 CZTubbergen
BuurtzorgMolenstraat 28 A7651 AWTubbergen
Keurslager ArensDe Meierij 177631 AMOotmarsum
Tafeltje Dekje TubbergenJulianastraat 217651 CSTubbergen
Carint ReggelandAkeleistraat 267641 CSWierden
TMZ – De BorgstaeteBorgstaete 317651 LBTubbergen
Keurslagerij HulshofGrotestraat 217651 CGTubbergen
Database met lokale organisaties van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Wierden bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hierna behandelen we diverse opties .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen maken zij hiervoor afspraken met erkende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Wierden. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd gebruiken rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Wierden normaliter aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, zoutbeperkt, bij voorkeur met volkoren graanproducten, max. 100 gram aan vlees of vis en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos staat meestal een tabel met de exacte voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Ten eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire verrassingen. Denk aan Pittige sperzieboontjes & Reepjes kalkoenvlees in saus.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 minuten op 100 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 12 minuten op 550 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Wierden (al voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Wierden?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,85. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €5,75. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,45) en toetje (vanaf €0,90).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Wierden. We hebben het dan over professionele keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tenslotte hebben we nog de zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Wierden?
Op www.wierden.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Verder zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Hoge Hexel
 • Notter
 • Enter
 • Zuna