Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Winterswijk Corle

Op zoek naar leveranciers van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Winterswijk Corle? Aan de hand van deze site verstrekken we een uitgebreide beschrijving. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook vertellen we meer over de aanwezige soorten gerechten. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar bedrijven vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Ze smaken ontzettend goed en het assortiment is gigantische groot. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGelderland
GemeenteWinterswijk
PlaatsWinterswijk Corle
Postcode7119
Website gemeentewww.winterswijk.nl
maaltijden-aan-huis-winterswijk-corle

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Winterswijk Corle?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt denken aan maaltijden als: Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst & Kip in rozemarijnsaus, broccoli, aardappelpuree. In de box hieronder benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Oudere mensen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De maaltijden zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor de oudere doelgroep is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de hersenen gezond te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden producten ontwikkeld. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, zoutarm, en koolhydraatarm, diabetes, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. Boodschappen doen en koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, de sportschool en feestjes met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke avond een gezonde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Winterswijk Corle

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Winterswijk Corle dan zijn er 3 opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. We vertellen je hieronder meer over de breedte van het assortiment, prijs, houdbaarheid en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je bewaart het in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Na bezorging zet je het in de vriezer. In de regel 1 of 2 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-winterswijk-corle

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel bieden we een opsomming van populaire organisaties voor tafeltje dekje in Winterswijk Corle. Per aanbieder vind je specificaties zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en het tarief. Selecteer een maaltijdvoorziening voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van thuismaaltijden

In het schema hierna vind je een verzameling lokale maaltijdservices. Dat zijn bijv. cateraars, slagerijen, welzijnsorganisaties, stichtingen, zorginstellingen. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Winterswijk Miste, Winterswijk Brinkheurne en Winterswijk Kotten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Marga KlompeGradus Kobusstraat 187103 VXWinterswijk
SPAR MaaltijdserviceMisterstraat 57126 CABredevoort
Hulpdienst Helpende Hand en Tafeltje DekjeRapenburgsestraat 337131 CWLichtenvoorde
Stichting Tafeltje-DekjeMarkerinkdijk 307122 RKAalten
Slagerij GleisPrinsenstraat 107121 AGAalten
Keurslager DaalsWillinkstraat 47101 NEWinterswijk
Marga KlompeGeurdenstraat 17122 CGAalten
HarmkooktLaan van Hilbelink 6-27101 WGWinterswijk
Marga KlompeAmbthuiswal 17126 BCBredevoort
BuurtzorgStationsstraat 32 A7122 ATAalten
Schema met regionale instanties van magnetronmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Winterswijk Corle bezorgen

Kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In onderstaand blok behandelen we diverse opties .

 • Organisaties bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel maken zij hiervoor afspraken met landelijke bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Winterswijk Corle. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen een gezonde en voedzame maaltijd nuttigen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Winterswijk Corle aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Om te beginnen zijn er de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend bevat je bord dan nog iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er oer-Hollandse gerechten, verse gerechten met seizoensproducten en inspirerende recepten. Bijv. Kip piri piri, gebakken wedges, wokgroenten en Snijbonen met een kipfilet.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit kan in ongeveer 30 minuten op 120 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 4 – 10 minuten op 500 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Winterswijk Corle (al opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Winterswijk Corle?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices variëren nogal. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,80. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €5,95. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,30) en desserts (vanaf €1,00).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Winterswijk Corle. Het gaat hier om speciaal ingerichte keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Winterswijk?
Via www.winterswijk.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en wellicht de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.