Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Winterswijk

Op zoek naar leveranciers van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Winterswijk? Aan de hand van deze site check je alles wat je moet weten. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Daarbij behandelen we ook de aanwezige maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima en het assortiment is gigantische groot. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Wil je nog meer weten? Scroll dan eerst naar beneden naar de meestgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGelderland
GemeenteWinterswijk
PlaatsWinterswijk
Postcode7101
Website gemeentewww.winterswijk.nl
maaltijden-aan-huis-winterswijk

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Winterswijk?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een dagelijkse kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Probeer onder andere: Wild Crunches of Zomerzuurkool met casselerrib. Hieronder vind je heel uiteenlopende groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Senioren en ouderen: Senioren krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Met behulp van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De menu’s zijn tegenwoordig erg gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan zoutarm, eiwitrijk, gemalen, glutenvrij, en vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan niet altijd even prettig. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, sport en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Winterswijk

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Winterswijk dan heb je eigenlijk 3 opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Hieronder lees je meer over aanbod, onkosten, herkomst producten en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. In de regel om de week op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeer geschikt wanneer het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-winterswijk

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

Hierna check je een overzicht met populaire bedrijven voor tafeltje dekje in Winterswijk. Per organisatie tref je informatie als het soort gerechten dat ze aanbieden en het tarief. Klik op de button van een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instellingen voor kant-en-klaar maaltijden

In de volgende tabel tref je een weergave van kleinschalige bezorgservices. Dat zijn bijv. welzijnsorganisaties, supermarkten, cateraars, zorginstellingen, stichtingen. Op dit platform vind je ook organisaties in Doetinchem, Oude IJsselstreek en Doesburg.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgVredenseweg 797101 LLWinterswijk
BuurtzorgStationsstraat 32 A7122 ATAalten
Marga KlompeGeurdenstraat 17122 CGAalten
Marga KlompeGradus Kobusstraat 187103 VXWinterswijk
Marga KlompeVredenseweg 81E7101 LMWinterswijk
Eten bij RicoMarkt 1A7091 CJDinxperlo
HarmkooktLaan van Hilbelink 6-27101 WGWinterswijk
BuurtzorgMaurits Prinsstraat 67091 CVDinxperlo
Slagerij GleisPrinsenstraat 107121 AGAalten
Keurslager DaalsWillinkstraat 47101 NEWinterswijk
Opsomming met lokaal georiënteerde bedrijven van kant-en-klaar maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Winterswijk bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hieronder behandelen we diverse opties .

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorggroepen (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In veel gevallen zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Winterswijk. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd krijgen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Winterswijk normaliter aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket vind je informatie over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijv. Rookworst met rijk gevulde erwtensoep & Kipragout met Parijse wortelen.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je plaatst het gerecht ongeveer 25 minuten op 100 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 12 minuten op 550 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Winterswijk (voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Winterswijk?
De prijzen van de verschillende maaltijden kunnen enorm verschillen. Elke bezorgdienst heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €6,55. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,45) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,45).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Winterswijk. We hebben het dan over professionele keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Winterswijk?
Op www.winterswijk.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Winterswijk Corle
 • Winterswijk Brinkheurne
 • Winterswijk Henxel
 • Winterswijk Miste
 • Winterswijk Woold
 • Winterswijk Kotten
 • Winterswijk Ratum
 • Winterswijk Huppel
 • Winterswijk Meddo