Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Winterswijk Ratum

Heeft u belangstelling voor (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Winterswijk Ratum? Op deze pagina tref je meer informatie. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Eveneens bespreken we de diverse maaltijdopties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Daarbij kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Dit eten is geschikt voor iedereen en je warmt ze eenvoudig en snel op. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Check dan eerst de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteWinterswijk
PlaatsWinterswijk Ratum
Postcode7106
Website gemeentewww.winterswijk.nl
maaltijden-aan-huis-winterswijk-ratum

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Check alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Winterswijk Ratum?

Ben jij geen goede kok? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een dagelijkse kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Kipfilet met vleesjus, witte rijst, wokgroenten of Rundvlees met gegrilde groente. In onderstaande tekst lees je informatie over heel uiteenlopende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze kant-en-klaar producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers is gezond eten essentieel. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, gemalen, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Hierdoor is er minder directe zorg noodzakelijk. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek wisselen elkaar snel af. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: School, werken, de fitness en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken zit er dan soms gewoon niet in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Winterswijk Ratum

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Winterswijk Ratum dan bestaan er drie alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen hebben te maken met de breedte van het assortiment, prijzen, smaak en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaal per box van 6 gerechten bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal als u niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-winterswijk-ratum

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna check je een opsomming van erkende organisaties voor tafeltje dekje in Winterswijk Ratum. Per organisatie tref je relevante zaken zoals assortiment en de kosten. Druk op de button van een aanbieder om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige organisaties van bezorgmaaltijden

In het schema hierna doorzoek je eenvoudig een overzicht met regionale bezorgservices. Denk dan aan slagerijen, zorginstellingen, cateraars, welzijnsorganisaties, stichtingen. Op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in De Heurne, Winterswijk Huppel en Breedenbroek.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Marga KlompeGradus Kobusstraat 187103 VXWinterswijk
SPAR MaaltijdserviceMisterstraat 57126 CABredevoort
Hulpdienst Helpende Hand en Tafeltje DekjeRapenburgsestraat 337131 CWLichtenvoorde
Stichting Tafeltje-DekjeMarkerinkdijk 307122 RKAalten
Slagerij GleisPrinsenstraat 107121 AGAalten
Keurslager DaalsWillinkstraat 47101 NEWinterswijk
Marga KlompeGeurdenstraat 17122 CGAalten
HarmkooktLaan van Hilbelink 6-27101 WGWinterswijk
Marga KlompeAmbthuiswal 17126 BCBredevoort
BuurtzorgStationsstraat 32 A7122 ATAalten
Database met lokale instanties van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Winterswijk Ratum bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Bijgaand behandelen we diverse opties .

 • Kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentrums (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel is dit contractueel geregeld met professionele leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Winterswijk Ratum. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd eten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Winterswijk Ratum specifiek aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je informatie over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Onder andere Rookworst met stamppot zuurkool & Kip piri piri, gebakken wedges, wokgroenten.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 20 minuten op 120 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 4 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Winterswijk Ratum (al voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Winterswijk Ratum?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,55. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €6,55. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,75) en desserts (vanaf €1,40).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Winterswijk Ratum. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ook zijn er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Winterswijk?
Via de info op www.winterswijk.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en spaartegoeden.