Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Altena

Op zoek naar leveranciers van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Altena? Op deze pagina tref je meer informatie. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Eveneens vertellen we meer over de huidige maaltijdopties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan aanbieders vergelijken. Tenslotte kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsAltena
Postcode4286
Website gemeentewww.gemeentealtena.nl
maaltijden-aan-huis-altena

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Altena?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Gegrilde kippenbout, groentemix, aardappelpuree en Stamppot snijbonen met runderstoofpotje. Hieronder vind je diverse groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor ouderen zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerkproducten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, gemalen, en koolhydraatarm, natriumarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Een baan, sport en studie vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Een drukke baan, de sportschool en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Altena

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Altena dan zijn er in feite drie alternatieven: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer over aanbod, budget, herkomst producten en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaliter elke week 1 keer bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Zeker praktisch op het moment dat u geen keuken heeft en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-altena

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder check je een verzameling professionele bedrijven voor tafeltje dekje in Altena. Per leverancier verstrekken we uitleg over aanbod en de prijzen. Klik op de knop van een maaltijdservice om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale leveranciers van senioren maaltijden

Hieronder bekijk je een database met regionale aanbieders. Bijvoorbeeld slagerijen, zorginstellingen, cateraars, supermarkten, welzijnsorganisaties. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Vijfheerenlanden, Gorinchem en Culemborg.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BartenVoorstraat 2g4286 ALAlmkerk
BuurtzorgNoorddijkstraat 84318 BJBrouwershaven
Slagerij TholhuijsenLange Reke 34325 AARenesse
Brasserie Hofplein – AllevoDokter De Kockstraat 134311 EKBrunisse
Brasserie StadspoortEmil Sandstromweg 24301 NWZierikzee
De NotenhoffLijsterplein 94281 PAAndel
Odensehuis Schouwen-DuivenlandGrevelingenstraat 24301 XXZierikzee
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 49A4284 EGRijswijk
SPAR MaaltijdserviceMarkt 16-184318 AGBrouwershaven
Allevo – Brasserie CorneliaBorrendamme 64301 VDZierikzee
Database met lokale organisaties van opwarmmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Altena bezorgen

Bedrijven en kantoren hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In het gedeelte hieronder vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf kun je dan via de cateraar een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze een overeenkomst met populaire aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Altena. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • De grotere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kun je tips en info aanvragen voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een verse en gezonde maaltijd nemen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: dagverse gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Altena in de regel aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. O.a. Andijvie a la creme of Kabeljauw in kruidensaus.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je plaatst het gerecht ongeveer een half uur op 125 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kan je ook de magnetron gebruiken. Meestal verwarm je het in circa 6 tot 12 minuten op 550 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Altena (al voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Altena?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,80. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €5,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je meer luxe? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,55) en nagerecht (vanaf €1,30).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Altena. Denk dan aan speciaal ingerichte keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tevens onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Altena?
Op de website www.gemeentealtena.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Tevens heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Uitwijk
 • Waardhuizen
 • Almkerk
 • Woudrichem
 • Rijswijk
 • Giessen
 • Andel
 • Hank
 • Dussen
 • Babyloniënbroek
 • Meeuwen
 • Drongelen
 • Eethen
 • Genderen
 • Veen
 • Wijk en Aalburg
 • Nieuwendijk
 • Sleeuwijk
 • Werkendam