Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Voorst

Op zoek naar leveranciers van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Voorst? Middels onze site bekijk je alles wat je moet weten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook bespreken we de diverse gerechten opties. Je kunt natuurlijk ook direct organisaties vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Kom je er nog niet helemaal uit? Scroll dan eerst naar beneden naar de meestgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteVoorst
PlaatsVoorst
Postcode7391
Website gemeentewww.voorst.nl
maaltijden-aan-huis-voorst

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk alle aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Voorst?

Ben jij geen goede kok? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een dagelijkse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt denken aan maaltijden als: Creoolse visschotel met gekookte aardappelen of Gekruide krieltjes. In het gedeelte hierna check je verschillende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De gerechten zijn super gezond, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Denk bijvoorbeeld aangemalen, lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, en diabetes, vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Daardoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, school en sport moeten gecombineerd worden. Even snel een maaltijd maken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Studeren, hobbies en afspraken met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Voorst

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Voorst dan heb je 3 alternatieven: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk soort gerecht heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen zitten ‘m met name in aanbod, financiën, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaal 1 of 2 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeker praktisch indien het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-voorst

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema check je een database met grote bezorgers van tafeltje dekje in Voorst. Per bezorgservice doorzoek je eenvoudig uitleg over assortiment en de tarieven. Klik op de knop van een instantie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden

Hieronder bekijk je een lijst met plaatselijke maaltijdservices. Dat zijn bijv. zorginstellingen, cateraars, supermarkten, slagerijen, stichtingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Bronckhorst, Apeldoorn en Berkelland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Sensire – De MartinushofSint Maartenserf 857391 AGTwello
Solis – De BloemendalHet Laar 17414 BJDeventer
Cambio – Werkplein KeizerslandenKarel de Grotelaan 27415 DADeventer
Solis – Groote & VoorsterSmedenstraat 1177411 RADeventer
Sensire – Het GrotenhuisBinnenweg 27391 GPTwello
Slagerij AalpoelRijksstraatweg 917383 AMVoorst
Toko Tante MoRoggestraat 557411 EVDeventer
Sensire – De BenringTuinstraat 517383 XCVoorst
Solis – Sint JurriënP.C. Hooftlaan 977412 PLDeventer
ZonneburgRijksweg 57399 ABEmpe
Schema met regionale leveranciers van kant-en-klaar maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Voorst bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel maken zij hiervoor afspraken met grote aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Voorst. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • De grotere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In specifiek situaties helpen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen een gezonde en voedzame maaltijd opeten als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ervaar het gemak: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Voorst de basis aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), focus op graan- en volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Ten eerste een ruime portie groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Er is keuze uit 100% Hollandse kost, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Zoals Kalkoen in witlofschotel met kaassaus & Chili con carne met rijst-groenteschotel.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer 35 minuten op 120 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 12 minuten op 550 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Voorst (al opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Voorst?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst werkt met andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,85. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €5,85. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je jezelf echt verwennen? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,70) en dessert (vanaf €1,00).

Welk type leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Voorst. We hebben het dan over cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ten derde bestaan er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Voorst?
Op www.voorst.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarbij bestaan er andere regelingen via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Steenenkamer
 • Nijbroek
 • Terwolde
 • Teuge
 • Twello
 • Wilp