Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Het Hogeland

Wilt u graag (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Het Hogeland? Hieronder bieden we tips en adviezen. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Tevens gaan we dieper in op de diverse type maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar instellingen vergelijken. Tenslotte kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het eten is erg smaakvol er er zijn tientallen verschillende gerechten. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGroningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsHet Hogeland
Postcode9981
Website gemeentewww.hethogeland.nl
maaltijden-aan-huis-het-hogeland

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Het Hogeland?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je hoeft niet zelf te koken. Het wordt steeds populairder. Selecteer bijvoorbeeld: Spareribs, gebakken wedges, broccoli of Gehakt in kappertjessaus. In de volgende paragraaf benoemen we voorbeelden van doelgroepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren: Senioren bestellen dikwijls thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze maaltijden zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de hersenen te beschermen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan leefstijlen als zoutarm, glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, en natriumarm, vegetarisch, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Drukke gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, feestjes en hobbies moeten gecombineerd worden. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan niet altijd even prettig. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: Werk, school, muziek en andere bezigheden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er gaan lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Het Hogeland

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Het Hogeland dan bestaan er 3 alternatieven: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. We vertellen je hieronder meer over hoe groot het aanbod is, kosten, bewaaradviezen en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaal om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal indien u geen keuken heeft en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-het-hogeland

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het schema hieronder bekijk je een verzameling landelijke bedrijven voor tafeltje dekje in Het Hogeland. Per instantie doorzoek je eenvoudig informatie als aantal maaltijden en de tarieven. Tik op de button van een instantie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale organisaties van kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna check je een verzameling gemeentelijke instellingen. Onder andere cateraars, stichtingen, zorginstellingen, supermarkten, slagerijen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Appingedam, Delfzijl en Westerkwartier.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
SPAR DekkersNoorderstraat 209989 AAWarffum
Stichting Tafeltje-Dek-JeHoofdstraat 1109982 AJUithuizermeeden
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
TSN ThuiszorgOudedijksterweg 39982 HCUithuizermeeden
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
Overzicht met lokale leveranciers van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Het Hogeland bezorgen

Zakelijke instellingen hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook verzorgingslocaties (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Normaliter werken ze samen met landelijke bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Het Hogeland. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker verse maaltijden af. Kinderen kunnen op die manier een lekkere en gezonde maaltijd opeten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Het Hogeland aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op de omdoos staat vaak meer info over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd bestaat uit 3 onderdelen. Ten eerste heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Zoals Rundvlees in tijmsaus en Stamppot Hete bliksem met stroop.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het ook in de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Het Hogeland (warm).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Het Hogeland?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €6,00. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,75) en nagerecht (vanaf €0,90).

Welk type leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Daarnaast kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Het Hogeland. We hebben het dan over grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Als laatste zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Het Hogeland?
Door middel van www.hethogeland.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Tevens bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Warffum
 • Kantens
 • Eppenhuizen
 • Zandeweer
 • Stitswerd
 • Warfhuizen
 • Eenrum
 • Pieterburen
 • Westernieland
 • Ulrum
 • Houwerzijl
 • Zoutkamp
 • Vierhuizen
 • Lauwersoog
 • Kloosterburen
 • Hornhuizen
 • Eemshaven
 • Uithuizen
 • Uithuizermeeden
 • Roodeschool
 • Oudeschip
 • Oosternieland
 • Oldenzijl
 • Usquert
 • Baflo
 • Tinallinge
 • Rasquert
 • Den Andel
 • Saaxumhuizen
 • Onderdendam
 • Mensingeweer
 • Schouwerzijl
 • Wehe-den Hoorn
 • Zuurdijk
 • Leens
 • Sauwerd
 • Winsum
 • Wetsinge
 • Adorp
 • Zuidwolde